Kezdőoldal > E-mail > Horde címjegyzék export/importálása

Horde címjegyzék export/importálása

A Horde jelenlegi (3.3.1) verziója 2018.07.01-én meg fog szűnni nálunk, ezért kérjük Önöket, hogy exportálják ki a meglévő címjegyzékeiket, amit a következő módon tudnak megtenni:

(Megjegyzés: Az újonnan készített e-mail fiókoknál előfordul, hogy alapértelmezetten angol nyelven jelenik meg a Horde kezelőfelülete, ebben az esetben itt talál leírást a nyelv módosítására.) 

 

1. Jelentkezzen be a Horde levelező rendszerbe az érintett  e-mail címmel.

2. Kattintson a bal oldali menüben a Címjegyzék menüre.

3. A fenti menüben kattintson az Import/Export ikonra.

4. A legördülő menüből válassza a "Vesszővel elválasztott érték"-et vagy a "vCard" formátumot.
5. Kattintson az Exportálás gombra. A címjegyzéket a böngészője letölti a böngésző számára beállított mappába.

Az exportálás során a Horde a megfelelő nyelvi kódolással letölti a címjegyzéket, amit szövegszerkesztővel (jegyzettömb, notepad) nem vagy nem teljes egészében képes olvasni, de az importálás után a Horde levelező rendszer megfelelően fogja tudni kezelni és a címjegyzékek ismét olvashatóak lesznek.

 

Horde címjegyzékek importálása:

 

Ha Ön a fenti lépések alapján elkészítette a Horde levelező rendszer által címjegyzék exportot vCard vagy egyéb más formátumba, akkor az alábbi leírás szerint fogja tudni importálni azokat:

 

1. Jelentkezzen be a Horde levelező rendszerbe (https://horde5.websupport.sk) e-mail címével.
2. Kattintson a fenti menübe a Címjegyzék hívatkozásra.
3. Majd kattintson a bal oldalt megjelenő menüben az Import/Export ikonra.

4. Válassza ki az importálandó fájl formátumát a legördülő menüből, (mi korábban a vCard vagy a "vesszővel elválasztott értékek"-et javasoltuk).
5. Karakterkészletnek használhatja az alapértelmezés szerinti Central European (ISO-8859-2)-t, ez a karakterkészlet támogatja a magyar ékezetes betüket is.
6. Válassza ki az importálandó fájlt, majd kattintson a Következő gombra.
7. Ezek után a Horde automatikusan elvégzi a címjegyzékek importálását.

Megjegyzés: ha már van az e-mail fiókban korábban létrehozott létező címjegyzék, akkor ez esetbe NE pipálja ki a "Írjuk felül a kiválasztott címjegyzéket az importálttal?" lehetőséget, mert korábbi címjegyzékei elvesznek.

Amennyiben kérdése merülne fel, vagy nem sikerült elvégezni a fenti műveletek valamelyikét, abban az esetben keressen minket a support@webonic.hu e-mail címen.